Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåring döms för olaga hot – skickade hotfulla meddelanden till sin flickvän

En tonårspojke från Säters kommun har dömts för olaga hot mot sin tidigare flickvän.
I meddelanden till flickan skrev pojken att han skulle skada hennes underliv med en kniv. Pojken har erkänt brottet.
Däremot frikänns han från misstankarna om att ha misshandlat flickvännen.

Annons

En tonårspojke från Säters kommun har dömts för olaga hot mot sin tidigare flickvän. I meddelanden till flickan skrev pojken att han skulle skada hennes underliv med en kniv.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Hembygdsföreningen i Säter firar 100 år med tal, filmer och gamla postiljonsignaler

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Från pokémon till knivar – här är samlarprylarna som är mer värdefulla än du tror

SÅ KÖPER DU PLUS

Tonårspojken är bosatt i Säters kommun. Han åtalades tidigare misstänkt för två fall av misshandel och ett fall av olaga hot mot sin tidigare flickvän. brotten skulle ha begåtts vid tre olika tillfällen mellan februari och maj i fjol.

När det gäller misstankarna om misshandel så var pojken misstänkt för att ha slagit flickvännen på armen och sedan tagit ett stryptag om hennes hals. Detta skulle ha skett på en plats i Älvdalens kommun i februari i fjol. Någon gång under mars i fjol skulle pojken på nytt ha slagit flickvännen på armen, denna gång på en plats i Säters kommun.

Pojken har förnekar båda brotten och Falu tingsrätt anser att det inte går att bevisa att pojken har begått brotten. Därför frikänns han från misstankarna om de båda fallen av misshandel.

Däremot har pojken erkänt att han har skickat hotfulla meddelanden till flickvännen. Detta skedde i maj i fjol, efter att det hade tagit slut mellan dem. Han skrev bland annat att han skulle skada flickans underliv med en kniv.

Pojken har berättat att han har insett att det inte var trevliga meddelanden och uppger att han har bett flickan om ursäkt för det han skrev.

Falu tingsrätt dömer mannen till ungdomsvård för olaga hot. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till flickan samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons