Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy drogade bort sitt liv

/
  • Musik. – Tänk om jag hade satsat på musiken istället för droger. det är något som jag är riktigt ledsen för.
  • Missbruk. Musikern Tommy Johansson drogade bort trettio år av sitt liv. Det har även påverkat hans anhöriga. Idag är han nykter och delar med sig av sina erfarenheter till yngre människor.
  • Elever. Folkets hus fylldes igår av elever och skolpersonal från både Klockarskolan och Kungsgårdsskolan mot våld och droger.

Annons

Lite av detta kom fram i de olika föreläsningar mot våld och droger som hölls igår i Folkets hus för elever på Kungsgårdsskolan och Klockarskolan.

Elever och skolpersonal fick sätta sig på skolbänken och lyssna på bland annat Åke Johansson som drogat bort trettio år av sitt liv men som idag är nykter.

- Jag lever på övertid. Många av mina kompisar är döda, sa Tommy innan han tog gitarren och sjöng för elever och skolpersonal.

Våga vara den du är och gå inte på dagens drogkultur, var några av Tommys budskap.

- Det handlar om vad man gör med sitt liv och då har man ett val. Lita på dina känslor. Innerst inne var jag en rädd kille och mycket arg, berättade Tommy

Han kommer ursprungligen från Stockholm men har med åren blivit en naturaliserad Dalkarl. Han berättade bland annat om sin dotter som idag är 25 år och som tvingades leva med hans missbruk.

- Barn skadas av föräldrarnas missbruk. Det syns inte på utsidan men det sitter kvar på insidan, säger Tommy.

Samtidigt redogjordes för en enkät som eleverna på Klockarskolan svarat på. Den visade bland annat att 2.6 procent av eleverna rökt hasch mer än tjugo gånger. Det framkom också att fem procent av eleverna på Klockarskolan känner sig itrygga på rasterna. Det rapporterades också om en elev som skadats svårt på grund av droger.

Mer läsning

Annons