Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora trafikproblem efter lastbilshaveri

/
  • Vid 18-tiden inleddes bärgning av lastbilen.
  • Lastbilen krängde till och blev stående i den ena filen, med släpet i den andra, vilket blockerade all norrgående trafik.
  • Köerna blev snabbt långa på den hårt trafikerade riksväg 70.
  • Många klev ur sina fordon och gick framåt för att få information om vad som hade hänt.
  • Lastbilen krängde till och blev stående i den ena filen, med släpet i den andra, vilket blockerade all norrgående trafik.

En lastbil fick problem med bromsarna i backen norr om Säter och blockerade båda filerna. Därför blev det totalstopp i den norrgående trafiken.

Annons

Omkring 14.45 på tisdagseftermiddagen fick en lastbil problem med bromsarna. Föraren befann sig i krönet strax norr om Säter, på riksväg 70, när problemen uppstod. Lastbilen krängde till och blev stillastående i den ena filen, med släpet i den andra filen.

– Det är något problem med bromsarna. Först trodde jag att lastbilen hade fått sladd och kört fast så jag hämtade lite sand och strödde ut, säger ett ögonvittne som var snabbt framme för att hjälpa till.

Polisen kom till platsen för att stoppa och leda om trafiken. Köerna blev dock snabbt långa och ringlade sig långt söderut på riksväg 70, genom hela Säter.

Trafkproblemen pågick under hela eftermiddagen. Vid 18-tiden inleddes dock en bärgning av lastbilen.

Mer läsning

Annons