Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora polisinsatser på gång i Säter

/
  • Förde talan. Brottsförebyggande rådets ordförande Marie-Louise Boström och områdeschefen för polisen i Borlänge Erik Gatu samtalade om vad som kan göras för att komma åt ungdomsbrottsligheten i Säter.

Annons

Det var Brottsförebyggande rådet, som kallade in till informationsmötet på måndagskvällen, med hopp om att så snart som möjligt utveckla en samverkan i kommunen för att motverka att sommaren i Säter blir lika utsatt för brott som förra sommaren. Eftersom en stor del av de många skadegörelser som drabbade säterborna förra året begicks av ungdomar lades stor vikt vid att diskutera vilka insatser man ska göra för ungdomsverksamheten.

Områdeschefen i Borlänge Erik Gatu presenterade först polisens insatser.

- Förra året gjorde vi inget förrän i augusti och september, vilket var alldeles för sent, men i år tänker vi slå till med en stor insats innan sommaren för att ta reda på vilka det är som utmärker sig och begår flest brott.

Vad polisen tänker göra gick Erik Gatu inte in på men han försäkrade övriga mötesdeltagare om att det finns säkra metoder för att ringa in brottslingarna bara det finns resurser och det gör det nu.

Två nya ungdomskonsulenter har nyligen anställts för att få igång ungdomsgården och lyssna på ungdomarnas behov och önskemål. Per Eriksson kunde berätta att verksamheten redan startat och att ungdomsgården håller öppet måndagar och onsdagar i en lokal vid Klockarskolan. Säkerhetssamordnare Torbjörn Orr presenterade bidragsmöjligheter och därefter började diskussionen om handlingsplanen.

Mer läsning

Annons