Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidspår lockar många

/
  • Joel och Isak Efraimsson har bråttom ut i skidspåret. I början var de lite motsträviga till idén att åka skidor, men väl på plats var det full fart. Mamma Malin som inte åkt längskidor på tio år, tog det lugnt. Pappa Anders är däremot van - åker två-tre gånger i veckan.
  • Jerk Rönnols är hemma i Säter på snabbvisit över helgen för att få åka lite skidor.

Trots snöbristen är det full fart i skidspåren i Säters kommun.
Då tidningen besökte spåret vid golfbanan i helgen, avlöste den ena skidåkaren den andra, åtminstone under söndagen.

Annons

– I dag var det riktigt bra skidväder, säger Jerk Rönnols. I går var det lite för kallt - hela skägget blev vitt av frost, men jag körde 8,5 kilometer båda dagarna.

Jerk kommer från Säters kommun men bor numera i Stockholm. Han brukar åka 30-40 mil i skidspåren varje år, har bland annat åkt ett Vasalopp.

– När det finns snö vill jag gärna åka. Det är därför jag är Säter i helgen. Jag kom hem för att åka skidor.

Familjen Efraimsson är också från Säter. Pappa Anders åker skidor regelbundet - en till två gånger i veckan. Mamma Malin är inte lika ihärdig i skidspåren.

– Det här är nog första gången på tio år, säger hon. Jag följde med för att prova och för att pojkarna också skulle komma ut.

Isak och Joel sticker snabbt iväg i spåret, men väntar sedan in föräldrarna för att få sällskap. De planerar att åka två kilometer tillsammans.

– Sedan fortsätter jag själv, säger Anders. Jag tar vägen hem över sjön. Vi bor precis på andra sidan.

Andra skidåkare som tidningen byter några ord med, berättar att de åkt spåret som är 3,6 kilometer och ska precis in på sitt tredje varv.

En ensam man kommer i "mål", pustar lite och gör sig redo för hemfärd. Han ser väldigt nöjd ut med sin motionsrunda och nickar leende innan han försvinner in i bilen.

Sedan kommer två herrar i sakta gemak. De funderar lite över kameran som riktas mot dem när de skidar förbi. När de får reda på att det är lokaltidningen, ler de och säger:

– Det är så skönt att få röra på benen och andas in lite friskt luft. Det är så vackert här ute vid golfbanan men vi skulle behöva lite mer snö.

Mer läsning

Annons