Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silvberg öppnar för sommaren

/
  • Ruin. Silvberg har många fina platser att besöka. Här kolhusruinen i Ulvshyttan nära Hembygsgården vid Slaggen, i kanten av Ulvsjön.

Annons

Men säsongen börjar med den traditionella majbrasan vid Slaggen i Grängshammar. De som vill hjälpa till inför festligheten samlas på lördagsförmiddagen 21 april vid Hembygdsgården för att dra ris till brasan. Valborgsmässofirandet 30 april börjar klockan 20.00. Bland muntrationerna hör som vanligt kaffe och grillad korv.

Silvbergsdagen 16 juni brukar alltid dra en stor publik och så blir det nog i år också. Även i år har Hembygdsföreningen lyckats får Ludvika Minicirkus att uppträda. Dagen är något av en hemvändardag för många Silvbergsbor i förskingringen och bjuder på hantverk och försäljningsstånd.

Vandringar blir det även i år. En går till Lövåsen 30 juni då Gunnar Dicander är guide tillsammans med Bruno Nilsson. Även i Skenshyttan arrangeras en vandring 21 juli och då är det Sven Sandberg som står för värdskapet. Musikkvällar börjar 4 juli vid det nybyggda Lusthuset på Slaggen. Bengt Fredriksson och Hans Lundh underhåller.

Svenska kyrkan har gudstjänst på Ramsboberget på midsommardagen.

Mer läsning

Annons