Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satte eld på stulen bil

/
  • Utbrunnen bil. Den stulna bilen dikeskördes och då satte tjuvarna eld på bilen. Som tur var blåste det inte för då hade ett fritidshus strax intill kunnat antändas.

Annons

Tjugo i fyra på fredagsmorgonen gick larmet i ICA butiken. Någon eller några hade varit in i butiken, men några tjuvar fanns inte där när polisen kom till platsen.

Senare upptäckte polisen en misstänkt bil och tog upp förföljande, men tappade kontakten med bilen på Åsen i Säter.

Kvart i sex kom så larmet om bilbranden i Dalkarlsnäs någon kilometer ifrån platsen där polisen tappade kontakten med bilen som misstänktes vara inblandad i inbrottet ICA i Gustafs.

Bilen blev helt utbränd. Den visade sig att bilen, en röd Saab 9000, hade stulits tidigare under natten på Skogsstigen i Säter.

Bilen stod dikeskörd efter en mindre väg som går från Dalkarlsnäs upp mot Stångtjärn, en väg som leder någon kilometer upp i skogen och där tar slut. Som tur var blåste det inte för då hade ett fritidshus bara någon meter från den brunna bilen kunnat fatta eld.

Det syns att försök gjorts att komma loss med bilen, men när detta misslyckades tände man eld på bilen.

I stället stals en röd Opel Vectra av 1990 års modell och med registeringsnummer JGE 008 från den gård som ligger närmst där bilen körde fast.

Mer läsning

Annons