Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säters MK får offroad-bil

/
  • Bil. Här är Stefan Newstam med sitt egen offroadbygge.
  • Motor. Medlemmen i Säters MK och Krögaren Stefan Newstam, golfrestaurangen i Säter är mycket nöjd med föreningens samarbete med Riksidrottsförbundet.

Annons

Det är resultatet av föreningens satsning på ungdomar i samarbete med Handslaget. Handslaget är Riksidrottsförbundets satsning på barn-, och ungdomsidrott som startade år 2004 och som idag samarbetar med 8 000 idrottsföreningar och 23 000 olika typer av satsningar.

Under tre år har handslaget haft mer än 530 000 deltagare, enligt Riksidrottsförbundet.

- Jag åker till Göteborg och hämtar grejerna till den bil som vi ska bygga åt ungdomarna i Säters MK. Det känns bra för oss i klubben med en maskin till på motorbanan, säger Stefan Newstam, som i det civila är krögare på golfrestaurangen i Säter.

Stefan är en av flera aktiva motormänniskor som arbetar för att få ut så många ungdomar som möjligt till klubbens bana. Idag är det alltför många ungdomar som använder Säters innerstad för träning. Det gäller såväl minimotorcyklar som bilar och Epa-traktorer.

Bygga offroad-bilar är ingen nyhet för medlemmarna i Säters MK. Just nu pågår minst två byggen av offroad-bilar i Säter. Tidningen har tidigare berättat om två sådana byggen varav en byggs av Stefan Newstam.

Mer läsning

Annons