Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säterdalen lever upp

/
  • Hjul. Stånggången har fått en upprustning efter att ha fått ett träd över sig.
  • Kontor. Det är full fart i Säterdalen. Anders Lövgren har intagit sitt kontor och personal kämpar ute i dalen med omkullblåsta träd.

Annons

På plats är även Anders Lövgren, vice ordfröande Dalsällskapet och administratör för sommarens aktiviteter. Han har mycket att stå vad gäller kontrakt med orkestrar och teatrar och planering för framtiden.

- Vi har fem mogendanser inplanerade med Tove Widebergs först ut den 11 maj. Sen har vi Trädgårdsmässan 15-16-17 juni och fem kanske sex barnteatrar, säger Anders Lövgren.

Hela vecka 30 kommer Hallingebergsteatern att spela folklustspel vid gamla teatern. Många bussar från hela landet är inplanerade trots att teatern inte gått ut med någon marknadsföring.

Dalatouren, en cykeltävling mellan olika Dalakommuner gästar även Säter och Säterdalen. Fäboden planerar öppna 15 maj då de flesta djuren ska vara på plats. Det är samma familj som förra året.

För Anders blir den kommande sommaren spännande på flera sätt. Han körde tidigare sjukresor åt ett företag i Hedemora. Men ägaren förlorade den senaste upphandlingen och Anders fick söka nytt jobb. Då kan det passa bra att vara "folkparkschef" för en sommar.

Mer läsning

Annons