Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säter satsar på ungdomen

Annons

Fritidsgården är en av flera satsningar som Säters kommun nu gör på ungdomar inför sommaren. Ungdomskonsulenterna är ett resultat av den politiska debatten som gått het i kommunen om ungdomar och problem.

- Det är ju bara ett fåtal ungdomar som har verkliga problem. De flesta har inte några problem. Men vi hoppas att så många som möjligt ska komma hit, säger Per Eriksson, ungdomskonsulent.

Barn-, och ungdomsnämnden, BUN, beslutade igår att fortsätta satsningen på barn och ungdomar. Förra året vandalism, stölder och mordbränder i Säter satte fart på debatten om ungdomsverksamheten i Säters kommun. BUN kommer nu att söka ekonomiska resurser för "Barn som far illa".

Alla som arbetar med barn-, och ungdomar har en skyldighet att samarbeta för att hjälpa barn som far illa eller som riskerar att fara illa. Myndigheten för Skolutveckling ska fördela pengar till pilotprojekt och stödja lokalt utvecklingsarbete inom grund-, och gymnasieskolan. Syftet är att utveckla samverkan mellan skola, polis, socialtjänst och barn-, och ungdomspsykiatri.

- Vi har några ungdomar i kommunen som ligger i farozonen och som behöver extra stöd. Det är dom som vi ska satsa på genom att delta i ett nytt statligt projekt, säger Jan-Erik Steen, ordförande BUN Säters kommun.

Myndigheten för Skolutveckling som gjort en inventering av lärande exempel från samverkansarbete kring barn som far illa. Myndigheten konstaterar att det finns ett stort intresse i kommunerna om detta och satsar därför på ett nationellt kunskapsutbyte.

Mer läsning

Annons