Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Säter korkades igen i onödan"

/
  • En lastbil fick problem med bromsarna i krönet strax norr om Säter. Haveriet gjorde att det var tvärstopp på riksväg 70 norrut under flera timmar.

En Säterbo är kritisk till att polisen inte dirigerade om trafiken när ett lastbilshaveri orsakade långvariga köer på riksväg 70 genom Säter.

Annons

– Dumt att hela Säter skulle korkas igen i onödan, tycker Säterbon.

Förra veckan fick en lastbil problem med bromsarna i krönet strax norr om Säter. Lastbilen stannade och blockerade båda filerna i drygt tre timmar. Detta medförde långa köer då det blev tvärstopp på den hårt trafikerade riksväg 70.

En Säterbo är dock kritisk till polisens agerande och tycker att köerna hade kunnat undvikas.

– Jag förstår inte varför inte poliserna kunde dirigera om trafiken via den gamla landsvägen och Uggelbo, fram mot Solvarbo. Radions trafikredaktion berättade först om att det var stopp på riksväg 70, men nämnde inget om hur trafikanterna skulle kunna åka i stället. Jag ringde trafikredaktionen och tyckte att de kunde rekommendera vägen över Uggelbo i stället, men fick till svar att de inte fick göra så utan att polisen hade sagt till, säger Säterbon.

I stället blev det tvärstopp för trafikanterna. Framåt 17.30 rörde det på sig igen.

– Då hade lastbilen kommit loss. Men jag förstår inte varför polisen inte kunde hjälpa till med att dirigera om trafiken. Det är dumt att Säter skulle korkas igen i onödan. Jag blir bekymrad om samhället ska visa sig vara så här sårbart och polisen inte ens verkar bry sig om trafiken, säger Säterbon.

Mer läsning

Annons