Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sång och beröm på julavslutning

/
  • Handuppräckningar förekommer inte bara i skolan utan även i kyrkan. Eleverna räckte upp handen för att få svara när kyrkoherden Susanne Håkansson undrade om de kände till varför vi firar jul.
  • Nu är jullovet ett faktum. Glatt tågade eleverna ut från kyrkan och in i ledigheten.
  • Under sångerna visades texterna i taket. Det underlättade för eleverna som sjöng för full hals.
  • Kyrkoherden Susanne Håkansson hoppades att eleverna skulle sprida lite vänlighet under julen.

Eleverna på Kungsgårdsskolan och Prästgärdsskolan räknade ner till jullovet genom att sjunga för full hals på julavslutningen i Säters kyrka.
– Ni har varit jätteduktiga hela terminen, säger rektorn Eva Kämpe och önskade eleverna ett trevligt jullov.

Annons

Efter att Klockarskolan hade haft sin julavslutning intogs kyrkbänkarna av eleverna från Kungsgårdsskolan och Prästgärdsskolan.

Susanne Håkansson, kyrkoherde i Säterbygdens församling, undrade om eleverna kände till varför vi firar jul. Massor av händer sträcktes i vädret. Eleverna kände även till att det är tomten som kommer med de efterlängtade julklapparna.

Susanne Håkansson visade julkrubban, som byggdes 1994, och berättade lite om den.

– Den har tillverkats av barn som gick i årskurs sex på Kungsgårdsskolan och trots att vi måste laga och reparera lite varje gång vi plockar fram den så står den fortfarande här, säger hon.

Kyrkoherden skickade med ett par visdomsord till barnen.

– Julen handlar mycket om att vi ska vara snälla mot varandra. Det är jättebra om vi alla kunde hjälpas åt att sprida mer vänlighet här i Säter, säger hon.

Därefter stämde barnen glatt upp i "Tomten, jag vill ha en riktig jul" och "Jag såg mamma kyssa tomten". Det sjöngs för full hals, säkert med anledning av att jullovet nu var nära.

– Ni har gjort ett jättejobb och varit jätteduktiga hela terminen. Ni har kommit till skolan varje dag, träffat nya kompisar och lärt er nya saker. Men nu ska ni strax få jullov, säger Eva Kämpe och fick avbryta sig lite när eleverna började jubla och applådera.

– Jag har ett par uppgifter åt er under lovet. Om ni firar jul med någon mor- eller farförälder, krama om dem och be dem berätta om hur de firade jul när de var små. Den andra uppgiften är att jag tycker att ni ska ge bort det finaste man kan ge bort, nämligen att säga till någon "Å, vad du är bra". Det är det finaste man kan få höra. Så nu ska ni få en julklapp av mig. "Å, vad ni är bra allihop", säger Eva Kämpe.

Eleverna sjöng sedan "Julen är här" och julavslutningen slutade med "Nu tändas tusen juleljus".

Mer läsning

Annons