Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RSMH slipper säga upp personal

RSMH slipper säga upp den halvtidstjänst som tidigare var i fara. Detta tack vare att socialnämnden beviljade RSMH:s ansökan om ett höjt bidrag.
– Det känns positivt och kul, säger Bosse Bergman, kassör i RSMH.

Annons

Tidningen har tidigare berättat om RSMH:s (Riksförbundet för Social och Mental Hälsa) lokalförening i Säter och dess dåliga ekonomi. RSMH behövde ett ökat kommunalt bidrag på 31 500 kronor från socialnämnden för att inte halvtidsarbetande Pia Hårdén skulle sägas upp.

På onsdagen kom dock ett glatt besked från socialnämnden.

– Vi har beslutat om att bevilja det höjda kommunala bidraget. Därmed får RSMH sina begärda 381 500 kronor. Nämnden var helt enig om beslutet, säger Iris Carlsson-Rustas (S), ordförande i socialnämnden.

Så fort beslutet var fattat fick Bosse Bergman ett samtal om det.

– Jag var i kontakt med socialchefen Marianne Trana tidigare och meddelade att vi behövde veta så fort som möjligt hur det skulle bli. Om beslutet hade dröjt till i morgon hade det blivit krångligt med arbetsförmedlingen för Pia, som då hade blivit friställd innan hon hade kunnat anställas på nytt, berättar Bosse Bergman.

I stället blev det glada miner och ett litet firande för RSMH.

– Ja, vi firade med smörgåstårta. Pia var jätteglad över att hon får behålla jobbet. Det här känns både positivt och kul. Inte minst med tanke på att det snart är jul, säger Bosse Bergman.

Mer läsning

Annons