Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riddare dubbades i kyrkan

/
  • Len Howard dubbar tre riddare genom att röra vid deras axlar med dubbningssvärdet.
  • De blivande riddarna tågade högtidligt in i kyrkan, ackompanjerade av fotoblixtar från släkt och vänner.
  • Församlingspedagogen Ingrid Weilguni Larsson berättade lite om vilka ämnen som riddarna hade berört under hösten och vintern.

Två fjärdeklasser dubbades till riddare i Säters kyrka. Själva dubbandet svarade Len Howard, präst i Västerås, för.

Annons

Över 150 personer samlades i Säters kyrka på torsdagskvällen då eleverna i klass 4A och 4B på Kungsgårdsskolan dubbades till riddare.

Församlingspedagogen Ingrid Weilguni Larsson inledde dubbningsceremonin med att prata om de viktiga sakerna som de blivande riddarna har jobbat med och diskuterat under hösten och vintern.

– Det handlar om fem viktiga saker, tålamod, ärlighet - både mot andra och sig själv, vänskap, trofasthet och tjänstvillighet. Riddarna har tillverkat sköldar som de har fått måla saker som är viktiga för dem på. Jag hoppas att de känner att de har haft roligt och lärt sig en del, sa hon.

Därefter tog Len Howard till orda. Han återknöt till det Ingrid sa om bland annat vänskap och trofasthet och berättade om hur han och hans barndomsvän blev som barn på nytt när de möttes igen, som 70-åringar.

– Är inte det vänskap så vet jag inte vad som är det, sa han.

Sedan kallades riddarna fram, två och två eller tre och tre, för att dubbas av Len Howard.

– Härmed dubbar jag dig till riddare av Säter, i Guds, St Mikaels och St Georges namn, rabblade Len och förde dubbningssvärdet mot riddarnas axlar.

Mer läsning

Annons