Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord för Nostalgidagarna

/
  • Rebel. Två av musikerna i Rebel States bjöd på hårdkokta toner.  Foto: Berndt Norberg
  • Rolls. Så här ser instrumentbrädan ut på en äkta Rolls Royce årsmodell 1936.  Foto: Berndt Norberg
  • Intervju. Droskägare Brunström från Södersära intervjuar Ingemar Olsson från Orust.  Foto: Berndt Norberg
  • Båt. Monica Oskarsson tar det lugnt i båten som var med vid Båtnostalgin nere vid Ljustern som arrangerades av Säters båtklubb.  Foto: Berndt Norberg
  • Färg. Vissa veteranbilar bjuder på en färggrann syn.  Foto: Berndt Norberg

Annons

- Det är många ideella krafter vi har att tacka för att årets nostalgidagar blev så bra, säger Rune Stornils, Nostalgic Club, Säter.

Många föreningar var ute på fredagsnatten för att städa.

Vi möter Rune på Gruvplan dagen efter den stora cruisingen. Solen står högt på den molnfria himlen och kommersen är i full gång i stånden. Loppis, mat och underhållning pågår för fullt. På den stora scenen har Rebell States nyligen bjudit på hårdkokta toner.

Rune Stornils tar mikrofonen och annonserar lite lugnare tongångar i form av trubaduren Mats Svan. Efter honom väntar Dance Chics som bjöd på flera dansnummer.

- Vi eftersträvar en bra mix på underhållningen, säger Rune.

Det är något av dagen efter med utställningar av bilar, kaffe, hamburgare, loppis och försäljning av gamla motorprylar. Bredvid bilutställningen spelas det tennis sedan tidig förmiddag. Det är nostalgitennis. Årets nostalgidagar har växt med både tennis och gamla båtar.

- Det här var kul. Nästa år kommer vi med ännu roligare grejer, säger Michael Magnusson som tillsammans med Monica Oskarsson, båda med sommarstuga i Dalkarlsnäs, tagit sig från Gävle med sin veteranamazon och båten "Ragette".

Båten är en byggsats från 1963 som kostade 825 kronor.

- Då var allt tilsågat.

Michael är till vardags långtradarchaufför.

- Man vill gärna ha något att dra på även på fritiden.

Både Michael och Monica plus andra besökare tidningen har talat med är nöjda med arrangemanget. Nostalgidgarna som firade femårs-jubileum lyckas locka både ung och gammal. Man behöver int ens tycka om veteranbilar för att få ut något av arrangemanget. Moped-, och Mc-kortegen plus traktorerna på torsdagskvällen lockade också en storpublik.

Tivolit och verksamheten på rådhustorget lockar dessutom många barn och äldre besökare. Alla tycks trivas med Nostalgidagarna som kommit för at tstanna.

Mer läsning

Annons