Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddade sin lillebror

/
  • Bröder. Storebror Dennis, 14 år, tillsammans med lillebror Emil, 1.5 år, som fick sig ett ofrivilligt vårdopp i gårdens branddamm.
  • Damm. DEnnis, 14 år, ovanför den branta grässlänten som leder ner till den gamla branddammen där lillbrorsan Emil, 1.5 år, höll på att drunkna.
  • Gymnastik. Fjorton-åriga Dennis Torstensson slängde sig i dammen med kläderna på och en mobiltelefon i fickan när han räddade lillbrorsan Emil.
  • Bröder. Storebror Dennis Torstensson med lillbrorsan Emil, 1.5 år som tog sig ett ofrivilligt vårdopp i gårdens branddamm. Endast en kortsluten mobiltelefon minner om den dramatiska räddningen.

Annons

- Jag slängde mig nerför grässlänten och ut i vattnet. Han låg på rygg och plaskade i vattnet, berättar Dennis.

Varken Dennis eller Emil fick några skador från det tidiga vårdoppet.

- Mobiltelefonen pajade i vattnet annars är det bra, säger Dennis.

Dennis har nyligen kommit hem från kolan i Säter. Han pluggar på Klockarskolans högstadium och trivs i största allmänhet. Ett av hans stora fritidsintressen är den stora studsmattan ute på gräsmattan strax ovanför dammen. Han slår volter åt alla håll och besitter imponerande gymnastiska färdigheter. Något som kan ha bidragit till att lillbrorsan kom upp snabbt ur det kalla vattnet.

Vi står i trädgården hemma hos familjen Hansson/Torstensson dagen efter den dramatiska upplevelsen. Grodorna har återigen börjat leka efter det brådstörtade intrånget i dammen. Man kan lugnt säga att lilla Emil har "myror i brallan". Han rör sig blixtnabbt på gårdens domäner.

- Vi har diskuterat att bygga ett staket ovanför dammen. Nu kom det upp ganska snabbt, säger en självkritisk Camilla Torstensson, mamma till Dennis och Emil.

Dammen ligger i anslutning till husets trädgård med en brant grässlänt. Dammen är en branddamm som byggts för gårdens bästa. Familjen Hansson/Torstensson är en aktiv lantbrukarfamilj med många djur och flera ekonomibyggnader som kräver en vattenreserv om olyckkan skulle vara framme.

Men den är inte till för att bada i. Det har Emil, 1.5 år, förhoppningsvis lärt sig.

Mer läsning

Annons