Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pyroman härjar i Säter

/
  • Brand. Bara aska och smält plast finns kvar efter att någon bränt ner en Bajamaja när båthamnen.
  • Avspärrat. Ett båthus vid Säters båthamn brann ner til grunden vid 03.00-tiden natten till torsdagen.
  • Kross. Ett stort fönster krossades till café Oasen, Skönvik natten till igår. Tjuven stal snus, tobak och tändare. Bo Stålberg var snabbt på plats och bytte ut fönstret.

Annons

Brandplatserna ligger bara några hundra meter från Kungsgårdsskolan där en skolbyggnad brändes ner förra sommaren. Ett gammalt kulturhus - granne med skolan - eldhärjades också förra året.

Mönstret från förra året med bränder, inbrott och skadegörelser ser ut att upprepa sig då någon krossade stort fönster till café Oasen på Skönviksområdet natten till igår och stal bland annat snus, tobak och tändare.

- Vi vet ännu inte hur mycket som har stulits, säger en i personalen.

Utanför cafét arbetar glasmästare Bo Stålberg med att byta ut det stora fönstret. Ett stort hål i glaset vittnar om att någon knackat rutan och tagit sig in i lokalerna. Tjuven tappade en påse bullar på golvet.

Polisen var till platsen under kvällen och natten och kom tillbaka när larmet om branden kom. De fick även namnen på ungdomar som varit kvar längst i båthamnen.

- Personligen är jag är väldigt besviken på de ungdomar som gör skadegörelse och annat jävulskap, säger Torbjörn Orr.

Natten innan denna händelse brann en bajamaja, tre båtar utsattes för sabotage, de stora gummiringar som försvann under helgen hittades på Skinnbo udde och lades tillbaka och då var någon in och sprayade röd färg över gummiringarna, berättar han.

I båthuset som brann fanns utrustning till en mängd båtar, bland annat åror, bojar till Säter triathlon, bultar, beslag och verktyg till båtarna, samt plastmöbler.

Mer läsning

Annons