Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plus igen för Säter

/
  • Lugnt läge. Det var lugnt läge i Säters kommunfullmäktige när årsredovisningen för 2006 var uppe till behandling. Men så gav 2006 också ett bra resultat.

Annons

Den kommunala verksamheten gick plus med 19,1 miljoner kronor, medan bolagen visade ett minus på en halv miljon kronor.

Under 2006 värdesäkrades kommunens pensionsfonder och placeringen finns nu i "säkra" värdepapper. Omsättningen av värdepapperen resulterade i en reavinst och avkastning på 13,9 miljoner kronor. Detta tillsamman med ökade skatteintäkter ledde till det fina plusresultatet på 19,1 miljoner kronor.

Kommunen har heller inga gamla synder, alltså underskott, att släpa på, framhöll ekonomichefen.

Största negativa avvikelsen visar socialnämnden med 2,5 miljoner kronor högre kostnader än budgeterat. Främsta orsak är ökade kostnader för placering av både barn och vuxna.

För 2006 fanns investeringstak på 18 miljoner kronor, men taket överskreds och investeringarna kostade 19,7 miljoner, men då togs i februari ett särskilt beslut om att köpa Folkets hus fastigheten för 3,5 miljoner kronor.

För 2007 finns 30 miljoner kronor i investeringsbudgeten.

- Det klarar vi tack vare goda resultat åren innan, men vi klarar inte det varje år, riktpunkten måste ligga kring 20 miljoner kronor, sade Bert Stabforsmo.

Mer läsning

Annons