Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plus 19 miljoner för 2006

Annons

Det framgick när årsredovisningen togs upp i kommunstyrelsens arbetsutskott vid tisdagens möte.

I det resultat som nu redovisas ingår att värdet skrivs ned för ishallen i Säter med 3,5 miljoner kronor och ridhuset med 1,6 miljoner kronor.

Orsaken till resultatet för pensionsfonden finns i att gamla aktieplaceringar löstes in när pengarna placerades i säkra papper.

Pensionsfonden kom till när energiverket såldes och här finns pengar för framtida pensioner. När kommunens pensionsutbetalningar överstiger 7,5 miljoner kronor per år tas pengar från fonden och därmed har kommunen ett bra läge när det gäller att klara sina pensionsåtagnden, utan att verksamheterna belastas.

- Detta gäller pensioner före 1998 och när det gäller nya pensioner gör vi också avsättningar till det så vi bygger inte på skulden, förklarar kommunalrådet Abbe Ronsten (s).

Sett till verksamheterna gick socialnämnden med ett minus på 2,5 miljoner medan gemensamma nämnden för vård och omsorg redovisar ett plus på 1,8 miljoner kronor. Andra plusnämnder är barn-och utbildningsnämnden, 640 000 kronor, och gymnasienämnden, 900 000 kronor. Skatteintäkterna blev också högre än budgeterat.

I årsredovisningen finns många siffror och bland dem att de långfristiga skulderna är 50 miljoner kronor och sett till invånare är det bara två kommuner i länet, Hedemora och Mora, som har lägre låneskuld.

I årsredovisningen ingår även hur olika verksamhetsmål uppnåtts.

Mål som inte klarats är till exempel sjukskrivningar där målet var 6,75 procent, men där resultatet blev 7,78 procent av arbetstiden, samt barn-och utbildningsnämndens mål om att öka andelen elever som klarar behörighet till gymnasieskolan från 91 procent, men resultatet blev att andelen blev kvar på samma nivå.

Ett mål som klarades var inom kosten där andelen KRAV-produkter skulle öka, vilket även skedde med en procent till sju procent av totala inköpsvärdet.

Från gatukontorets redovisas att byte av lampor i gatubelysningen halverat energiåtgången.

Positiva siffror om energin visar även fastighetskontoret för kommunens fastigheter där elförbrukningen minskade med tre procent jämfört med året innan.

Mer läsning

Annons