Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På skoj och allvar

/
  • Emelie Thegel Printz, Agnes Sälgström, Lina Björk, Rebecca Eriksson, Amanda Östlund och resten i IBF Säter 00/02, är ombytta och klara att ta sig an IBF Borlänge i serien.
  • I väntan på att få komma in i hallen för uppvärmning, samlas laget i korridoren utanför omklädningsrummet där Helena Sälgström och Berndth Ivarsson går igenom upplägget inför matchen.

Det är ett gäng målmedvetna tjejer som laddar inför matchen mot Borlänge.
– Jag bor i Borlänge och ska spela mot mina kompisar, säger Lina Björk. Men det gör ingen skillnad, jag tänker göra allt för att Säter ska vinna.

Annons

För cirka ett år sedan slog Säter och Gustafs ihop sina påsar och bildade IBF Säter. Därför kommer hälften av tjejerna i 00/02-laget från Säter och hälften från Gustafs.

– Det är mycket roligare nu när vi får träna och spela ihop, förklarar de.

De tränar två dagar i veckan i Skönvikshallen. De flesta har redan spelat flera år, men Rebecca Eriksson och Amanda Östlund är nya.

– Jag läste om laget i tidningen och ville jag prova själv, säger Rebecca. Så jag snackade med Hanna Ohlsson i laget.

Amanda fick tips av en annan tjej i laget - Freja Bäck, och på den vägen är det.

– Vi har 21 tjejer i laget och de är väldigt ihärdiga med träningen, berättar ledaren Helena Sälgström.

Det har redan gett resultat. 01/02-tjejerna vann Knattespelen i Falun vilket betyder att de är bäst i Dalarna i sin åldersgrupp.

Då är det förstås extra roligt med innebandy. En del av tjejerna har väldiga ambitioner och satsar på allvar.

– Jag skulle vilja spela i landslaget, säger Agnes Sälgström.

Denna söndag ska de spela seriematch mot IBF Borlänge hemma i Skönvik. De laddar med en hejaramsa som Emelie Thegel Printz tagit från sin brors före detta lag.

Den brukar fungera bra, men i går hjälpte det inte fast de körde den flera gånger - de fick till slut se sig besegrade av Borlänge som vann med 5-1.

Mer läsning

Annons