Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycka på omdiskuterad vägsträcka

/
  • Så här såg det ut efter att lastbilen varit på väg ner i diket, men rammat räcket och kommit upp på vägen igen.

En lastbil höll på att köra av vägen mellan Gustafs och Stora Skedvi.
Boende i området vill ha en gång- och cykelväg på sträckan och påpekar att det kunde ha skett en allvarlig olycka den här gången.

Annons

Strax efter klockan nio på tisdagsmorgonen skickade en boende i Yttersätra sitt barn till skolbussen. Ett par minuter senare hördes ett brak då en lastbil var på väg att köra av vägen, rammade räcket, men i sista stund förhindrade att lastbilen skulle hamna i ån.

– Och en bit bort stod mitt barn och väntade på skolbussen. Det låg räckesdelar över hela vägen. Det är ofta lastbilar som kör för fort här förbi. Förmodligen genade han i kurvan och fick möte, men lyckades undvika en kollision. Och det var ren tur att chauffören inte körde ner i ån, säger den boende.

Den aktuella sträckan har varit föremål för diskussion då ett par Stora Skedvibor har lämnat in 264 namnunderskrifter om att de vill ha en gång- och cykelväg längsmed Dalälven från Översätra och Yttersätra in genom Kyrkbyn.

"Den aktuella vägen är hårt trafikerad dagligen, bland annat av tunga transportfordon i förhållandevis hög hastighet. Samtidigt är denna väg varje vardag för flera barn den enda alternativa väg att äntra på sin väg till skolan", skriver Skedviborna.

Efter tisdagens incident verkar Skedvibornas förslag vara ännu mer aktuellt än tidigare.

Mer läsning

Annons