Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olika julklappar för kommunanställda

/

Kommunens personal får julklappar av sin arbetsgivare. Men vad klappen består av beror helt på vad respektive förvaltning beslutar om.
– Det är upp till förvaltningarna själva att besluta, säger kommunchefen Christer Malmstedt.

Annons

Personalen inom Säters kommun har, eller kommer att få, julklappar av sin arbetsgivare.

– Men vi har inget centralt, utan det är upp till var och en av förvaltningarna att besluta om vilken julklapp som ska delas ut. Förvaltningarna har en bestämd summa avsatt till detta. Så här brukar vi göra varje år, säger Christer Malmstedt.

Barn- och utbildningsförvaltningen har valt att delegera julklapparna vidare till varje chef.

– De får själva besluta om vad deras personal ska få för något. Och det är lite olika, vissa ger bort en fysisk julklapp medan andra bjuder sina anställda på jultallrik. Alla gör något, men det kan se lite olika ut, säger Karin Åberg, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Kultur- och fritidsförvaltningen bjöd ut sina anställda på julbord.

– Vi var till Folkets Hus och åt julbord. Det var en kväll som de även hade underhållning. Vi brukar göra lite olika från år till år, berättar förvaltningschefen Lena Moberg.

Samma sak gäller för miljö- och byggkontoret.

– Vi har varit ute och ätit jullunch. Vi brukar ge bort en jullunch i julklapp, säger förvaltningschefen Kristina Mellberg.

All personal inom socialförvaltningen får likadana julklappar.

– All personal kommer att få en liten julklapp. Alla ska kommas ihåg. Men jag vill inte berätta vad det är för något som de har fått, säger förvaltningschefen Marianne Trana.

Mer läsning

Annons