Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt området för företagande

/
  • Företagande. Området till höger på bilden, mellan Bispbergskorset och Nisshyttevägen, är aktuellt för planläggning för företagsverksamhet. Foto: Roland Berg

Annons

Det område som är aktuellt för planläggning för olika verksamheter, till exempel service, handel och småindustri, ligger väster om riksvägen från Nisshyttevägen fram till och med rondellen som ska anläggas i Bispbergskorset.

I och med den nya planläggningen upphör den plan som nu gäller, berättar näringslivsutskottets ordförande Lotta Bergstrand (fp).

På området närmast Nisshyttevägen finns idag lokaler som ägs av Flamestop och ytterligare en tomt är planlagd.

Vid nästa möte i kommunstyrelsens arbetsutskott tas det formella beslutet om att ge miljö-och byggnadsnämnden i uppdrag att börja planarbetet.

När en rondell byggs i korsningen riksväg 70 och vägen mot Bispberg/Stora Skedvi, dit även ut-och infart på Nisshyttevägen dras, blir området bättre tillgängligt än det skulle vara med nuvarande väglösningar.

Vilka signaler har kommunen fått från Vägverket när det gäller rondellbygget?

- Det blir inget rondellbygge i år, svarar kommunalrådet Abbe Ronsten (s).

Rondellen byggs i samband med att arbetet inleds med mitträcke på riksvägen mellan Säter och Hedemora. Det har tidigare talats om att kommunen skulle förskottera pengar för rondellbygget för att få igång det snarast. Men planarbetet tar sin tid och förhoppningen är att både frågan en rondell och en färdig plan för det aktuella området ska blir verklighet under 2008.

Vid näringslivs-och turismutskottets möte togs beslut om att tillsätta en lobbygrupp med uppgift att snarast börja jobba för att få företagsetableringar på området.

Kan det bli tal om begränsningar för etableringar, till exempel för att inte konkurrera med verksamheter i centrum?

- Det är inget som är aktuellt i alla fall inte i detta skede, svarar Abbe Ronsten.

Här blir även den pågående handelsutredningen en viktig del då det där kommer fram vilka typer av handel och service som saknas i Säter och som det finns behov av att komplettera nuvarande verksamheter med.

Mer läsning

Annons