Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt miljöbov begärs häktad

Annons

Mannen förnekar brott. Han anhölls i tisdags efter att tillsammans med tre andra ha förhörts av polisen om dumpningen och bränningen, som skedde sent på kvällen den 29 april.

De tre andra män som förhördes är 40, 38 och 35 år gamla. Alla fyra inblandade kommer från Borlängetrakten. Två av dem är verksamma i företagsbranschen.

De tre män som efter förhör i tisdags släpptes av polisen är fortfarande misstänkta för inblandning i det grova miljöbrottet.

Flera tips och polisens karläggning ledde fram till gripandena och förhören. Utredningsarbetet fortsätter bland annat med ytterligare förhör med 28-åringen. Dessutom planeras husrannsakningar på platser som berörs av brottet.

Analysen av innehållet i de dumpade faten är ännu ej klar, men det anses sannolikt att vätskan kommer från en verksamhet som en av företagarna bedrivit i en tidigare nu avvecklad firma som han ägt.

Staffpåföljden för grovt miljöbrott är lägst sex månader och högst sex års fängelse. Det kan även väntas ett omfattande skadeståndsyrkande.

Mer läsning

Annons