Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många bänkar sig i biosalongen på julafton

/
  • Tomten och Säters Dragspelsgille (i bakgrunden) är givna inslag även i årets julaftonsbio på Folkets Hus.
  • Alvin och gänget är årets julaftonsfilm på Folkets hus i Säter.

Julaftonsbion på Folkets Hus i Säter är en stark tradition. I fjol kom 450 besökare till de två visningarna på julaftonen.
– Jag råder folk att komma och köpa biljetter i tid, säger Mattias Sandberg Ställ, föreståndare för Folkets Hus.

Annons

Julafton är synonymt med Kalle Anka, julmat och julklappar. Men i Säter även med att gå på bio. I drygt 20 år har det visats biofilm på julaftonen, vilket har lockat massor av besökare.

– Det är en stark tradition. I fjol kom det 450 besökare på de två visningarna och det är kolossalt mycket, säger Mattias Sandberg Ställ.

I år är det barnfilmen "Alvin och gänget 3" som visas, vid 9.00 och 11.00.

– Den har egentligen premiär på juldagen, men vi lyckades få en premiärvisning redan på julaftonen och det är kul, säger Mattias Sandberg Ställ.

Förutom själva filmen kommer, givetvis, Tomten på besök. Dessutom underhåller Säters Dragspelsgille med sång och musik.

Biljettförsäljningen till julaftonsbion pågår för fullt.

– Biljetterna går åt. Jag skulle tro att vi kommer att sälja slut hela salongen, båda föreställningarna. Jag skulle råda folk att se till att komma hit till Folkan och köpa biljetter i god tid, helst dagarna före julafton, säger Mattias Sandberg Ställ.

Föreståndaren får fira jul på annandagen. Efter jobbet med bion på julaftonen väntar sedan dans till CC riders på juldagen.

– Det blir jobb hela julen, så jag får fira jul på annandagen i stället. I fjol kom det 500 personer till juldagsdansen, så vi håller tummarna för något liknande i år, säger Mattias Sandberg Ställ.

Mer läsning

Annons