Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lediga hus saknas i Säter

/
  • Villor. – Jag skulle kunna sälja betydligt fler villor i Säters kommun. Men äldre som vill sälja sitt hus mot en lägenhet saknar seniorboende i Säter, säger Kerstin Ericsson, Swedbank Säter.

Annons

Intresset för lediga villor i Säters kommun är stor just nu. Många pendlar dagligen ut från Säter till arbeten i grannkommunerna. Något som många blivande Säterbor kan tänka sig. Men det saknas lediga hus.

- Intresset för lediga hus i Säter är stor. Jag skulle kunna sälja fler hus om de bara blev lediga. Men de som börjar bli äldre och som vill byta ut villan mot ett boende i lägenhet kan inte flytta därför att de inte får tag på en lägenhet i bottenplan eller med hiss, konstaterar Kerstin Ericsson, Swedbank, Säter.

Ännu så länge är priserna på villor i Säters kommun överkomliga men anbuden på lediga hus blir allt fler och högre för varje månad.

- Ja, det "budas" på allt fler hus och det visar på ett stort intresse för hus i Säter, säger Kerstin Ericsson.

Säterbostäder förre ordförande Åke Nylund har under senare år arbetat för ett ökat seniorboende på nedre Åsenområdet där bland annat hissar ska installeras. Men det räcker inte till i dagsläget när villaförsäljningen ökar och den ekonomiska konjunkturen går mot rekord.

Mer läsning

Annons