Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnomässa i Säters kyrka

/
  • Predikan. Ann-Britt Grünevald höll en predikan i anslutning till Internationella kvinnodagen.

Annons

- Gud, jag har någonting jag vill prata med dig om.

Ann-Britt Grünevald riktade sin tacksamhet till Gud för livet som kvinna i Sverige idag. Hon poängterade att inget annat land så bra som Sverige uppfyller FN-stadgan från år 1945 om jämlikheten mellan män och kvinnor som en grundläggande mänsklig rättighet.

- Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte ställer upp för varandra, understryker hon Madeleine Albrights citat.

I sin predikan var Ann-Britt noga med att uttrycka vikten av att hjälpa kvinnor som har det sämre på andra platser. Och i Sverige kan det alltid bli bättre med jämställdheten, menar hon. Ann-Britt förespråkade kriminalisering av sexköp för att kunna avväpna slavhandeln och uppmanade församlingen att inte låta sig sövas av meningslösa tevesåpor.

Söndagens gudstjänst var i det hela nutidsförankrad och levande. Det talades om människans problem att skapa sin egen gudsbild, om hur folket inte förstår eller talar Guds språk.

- Men genom stillhet och tystnad, genom att stanna upp och se efter om fötterna står i framtiden, historien eller nuet, kan vi lära oss att lyssna, läser Ann-Britt Grünevald.

Någon läste en bön om befriandet från den behärskande rädslan, som hindrar kvinnan från den skapande kraften och mannen från sin ömhet till omvärlden.

Ann-Christine Östlund-Bäckehag bjöd som vanligt på vacker sång och Magdalena Jacobsson sjöng vackert solosång till Du måste finnas av Helen Sjöblom.

Mer läsning

Annons