Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkortslös bilförare bar knogjärn och kniv – ska böta 16 000 kronor

En man från Säters kommun döms till dagsböter för tre brott.
Han har kört bil trots att han saknade körkort, burit knogjärn vid en grill samt haft kniv på sig trots att detta inte var befogat.
Mannen både erkänner och förnekar brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 35-årsåldern och bosatt i Säters kommun.

Den 23 juli i år bar han knogjärn när han befann sig vid Sätergrillen på Salutorget i centrala Säter, trots att detta inte var befogat. Händelsen slutade med att mannen åtalades misstänkt för brott mot lagen beträffande knivar och andra farliga föremål.

Två månader senare, den 28 september i år, körde mannen bil på Nisshyttevägen i Säters kommun trots att han saknade körkort. I samband med detta hade mannen även en kniv i fickan samt en annan kniv i dörrfacket på bilen, trots att detta inte var befogat.

En man från Säters kommun har dömts till dagsböter för att ha burit knogjärn och kniv, samt för att ha kört bil trots att han saknade körkort.Foto: Anders Wiklund/TT

Mannen har erkänt brott beträffande olovlig körning samt innehavet av knogjärnet. När det gäller den andra åtalspunkten om brott mot lagen beträffande knivar och andra farliga föremål, gällande knivinnehavet, så förnekar han brott.

Falu tingsrätt anser att det genom mannens erkännande och den övriga bevisningen är styrkt att mannen gjort sig skyldig till olovlig körning samt brott mot lagen beträffande knivar och andra farliga föremål.

När det gäller knivinnehavet i bilen så anser tingsrätten att det inte fanns något behov för mannen att ha knivar med sig i bilen och dömer honom även på denna punkt.

Mannen döms till att betala 80 dagsböter à 200 kronor, sammanlagt 16 000 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons