Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vill köpa mark vid Enbacka skola

/

Säters kommun vill köpa Pärlans lokal intill Enbacka skola. Dessutom vill kommunen sälja en annan fastighet till Pärlan.
– Vi vill säkra marken för skolans skull, säger kommunalrådet Abbe Ronsten (S).

Annons

Kommunstyrelsen har beslutat att föreslå att de båda affärerna går igenom. Det är dock kommunfullmäktige som har sista ordet i frågan.

– Vi vill köpa Pärlans lokal som ligger intill Enbacka skolas skolgård. Vi är intresserade av att säkra den marken på lång sikt, för skolans skull. Pärlan i sin tur vill sälja för att få möjlighet att samla sin verksamhet på ett och samma ställe, säger Abbe Ronsten.

Fastigheten intill skolan kostar kommunen drygt en miljon kronor. Prislappen på fastigheten på Spannmålsvägen, den som Pärlan alltså vill köpa, ligger på 575 000 kronor.

– Pärlan kommer att hyra lokalen vid skolan av oss tills de har fått klart i sin nya lokal och kan flytta sin verksamhet dit. Det har legat i vårt intresse att sälja av husen i anslutning till fastigheten på Spannmålsvägen. Dessutom börjar Enbacka skola bli trångbodd, men Pärlans lokaler vid skolan är inte optimala för skolverksamhet i dagsläget, säger Abbe Ronsten.

Mer läsning

Annons