Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalråd vädjar om hjälp

/
  • Avslöja. – De som vet något om bränderna i Säter måste berätta vad de vet. Det är inte normalt att anlägga bränder. De måste de avslöjas så snabbt som möjligt, säger Abbe Ronsten, s, kommunalråd.
  • Foto: Berndt Norberg

Annons

Tidigt på tisdagsmorgonen vid 04.00-tiden upptäckte en Säterbo ytterligare en anlagd brand i Säter. Några ungdomar hällde tändvätska på ett bord nere vid hundbadet och tände på. Säterbon hoppade in i sin bil och förföljde ungdomarna men kunde inte stoppa de flyende ungdomarna.

- Det är bra att folk agerar. Det måste bli fler som bryr sig om vad som händer i samhället. Man kan ju fråga sig vad ungdomar har att göra ute nattetid, säger Abbe Ronsten.

Händelsen är polisanmäld.

Det finns indikationer på att den senaste tidens bränder och skadegörelser är drogrelaterade. Tidningen har tagit del av en del uppgifter som tagits fram från kommunalt håll som pekar i den riktningen. Det gäller inte minst ungdomar som håller till kring Kungsgårdsskolan.

De ungdomar som roade sig med att hälla bensin på en låda fulladdad med fyrverkerier och tända på bakom Kungsgårdsskolan har observerats av Säterbor. Dessa uppgifter är nu överlämnade till polisen.

Mer läsning

Annons