Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klockarskolan fungerar bra

Annons

- Det är ju bara några enstaka elever som beter sig på det här sättet och vi har bett skolledningen att vidta åtgärder innan problemen blir för stora, säger Kjell Grundström.

Han tycker inte att Klockarskolan kan jämföras med andra problemskolor som man kan läsa och höra om på nyheterna.

- Det vore skillnad om det var hundra elever som orsakade problemen. Det handlar ju trots allt bara om några stycken och det är skolans ledning som ska lösa problemen.

Tycker du att skolledningen klarar det?

- Det kan göras bättre. Men rektorn har lyssnat på oss föräldrar.

Efter tidningens intervju med rektorn Gunnar Lennhed har det avslöjats att en elev slagit en lärare i ansiktet. Det har också rapporterats till arbetsmiljöverket att en lärare blivit inlåst på en toalett och att det mer eller mindre är vedertaget av några elever att kasta ur sig otidigheter mot skolpersonalen.

Det har också hänt att möbler i korridorer använts för att blockera nödutgångar. Det handlar om en handfull elever som uppträder respektlöst mot skolpersonalen och agerar som det faller dem in. Dörrar slås upp under lektionstid eller blockeras så att elever eller lärare kan ta sig ut.

Skolpersonalen har ställt sig bakom en begäran om medel från barn-, och utbildningsnämnden för att kunna ge gruppen av bråkiga elever särskild undervisning. Det handlar inte om att starta någon OBS-klass i egentlig mening men att skapa resurser så att elever och lärare på skolan får arbetsro.

- Elever som inte är i skolan för att lära sig något förstör för övriga elever och så kan vi inte ha det, säger en lärare.

Mer läsning

Annons