Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klädbutik på väg att stänga

/
  • Så här såg det ut i augusti när Anna-Maria Munck invigde sin nya butik Dress Up. Nu har hon dock bestämt sig för att sälja verksamheten.
  • Dress Up har legat ute på Blocket sedan i måndags och Anna-Maria Munck har redan fått ett par samtal från intressenter.

Klädaffären Dress Up är på väg att upphöra, efter bara fem månader. Ägaren Anna-Maria Munck hoppas kunna överlåta butiken till någon annan intressent.
– Allt jobb med butiken har tagit mycket mer tid än jag trodde och jag är inte beredd att offra tid som jag hellre vill lägga på min familj, säger hon.

Annons

I början av augusti öppnade Anna-Maria Munck klädaffären Dress Up i Wienerkonditoriets gamla lokal på Kristinegatan. Men lagom till årsskiftet, knappt fem månader senare, har hon valt att avveckla verksamheten.

"Det har varit en fantastiskt rolig tid och jag har mötts av otroligt mycket positiv feedback. Jag tror fortfarande på affärsidén att ha en klädbutik i Säter med bättre kvalitetskläder för dam och herr men det kräver sin man/kvinna. Min förhoppning är att någon nu ska ta över stafettpinnen och fortsätta driva butiken som jag börjat bygga upp", skriver Anna-Maria Munck på butikens blogg.

Hon utvecklar sitt resonemang:

– Det har tagit alltför mycket tid helt enkelt. Sådant är svårt att veta innan, det är först när man är inne i det som man vet hur mycket det blir och vad det innebär. Det är tid som jag inte har och som jag hellre vill lägga på min familj, säger Anna-Maria Munck till Södra Dalarnes Tidning.

Hon tycker att kunderna har hittat till butiken, trots att den bara har funnits sedan augusti.

– Det är klart att det är en utmaning att öppna nytt i en så liten stad som Säter, men det gäller att man ligger i och försöker tänka nytt och titta på saker man kan göra för kunderna, säger Anna-Maria Munck.

Hon har lagt upp butiken på Blocket och redan fått ett par intressenter.

– Ja, det har redan hunnit ringa flera stycken. De flesta är intresserade av att hyra lokalen, men jag ser helst att någon annan tar över helt och hållet. Det känns som att det skulle vara svårare att starta upp en helt ny rörelse, den här butiken är ändå rätt inarbetad nu. Det ringde en tjej från Stockholm som var intresserad av att ta över butiken, säger Anna-Maria Munck.

Vad ska du göra i stället?

– Jag är fortfarande tjänstledig från min tjänst som sjuksköterska på Skönviks rehabilitering och den kommer jag att återgå till. Jag har redan börjat jobba några pass i veckan. I februari har jag tänkt satsa på att sälja ut det sista i butiken och sedan slå igen, om ingen annan har tagit över, säger hon.

Mer läsning

Annons