Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändiskocken Erik Lallerstedt gräddade i Stora Skedvis knäckebrödsfabrik

Under torsdagseftermiddagen firade Skedvi Bröd lanseringen av sitt nya knäckebröd. Den välkände kocken Erik Lallerstedt förärade tillställningen med sina gräddningskunskaper.

Annons

"Skedvi Bröd Surdeg och Korn". Så presenteras det nya knäckebrödet som Skedvi bröd har arbetat fram. Under torsdagen slog man på stort för att fira tilldragelsen i visthusboden i Stora Skedvi. Säters kommun närvarade för att "hälsa Surdeg och Korn välkommen". Landshövdingen Ylva Thörn fanns på plats för att jubileumstala.

Kändiskocken gjorde debut som bagare på Skedvi bröd under torsdagsefterdmiddagen, då han hjälpte till att grädda det nya surdegsknäckebrödet.

Men sannolikt var stjärnkocken Erik Lallerstedts närvaro mest spännande, när han satte händerna i arbete för att grädda den så kallade "officiella Surdegs- och Korn-kakan".

–Jag tror att det här kommer att gå bra för eller senare, säger Erik Lallerstedt när han för första gången får hugga tag i en brödspade på en knäckebrödsfabrik.

Det nya surdegsknäckebrödet säljs i en något annorlunda form. Brödet har delats mitt i tu till formen av en halvmåne.

Faktum är att Erik Lallerstedt aldrig har ägnat sig åt bageri. Men han gör ändå ett nedslag på Skedvi bröd då surdegsbrödet introduceras.

– Jag var med och köpte aktier i det här företaget när det drog igång. Då var jag här vid öppningen för två och ett halvt år sen. På den vägen är det.

Nybörjare eller inte. Ett av hans nygräddade knäckebröd ramades in och sattes upp på väggen.

Mer läsning