Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JO-anmäler Kriminalvården

En man som sitter i fängelse fick ett paket skickat till sig från en anhörig. Paketet kom fram i tid, men det dröjde nästan en vecka innan mannen fick paketet, som det då saknades saker ur.
Den anhörige har nu JO-anmält Kriminalvården för det inträffade.

Annons

Justitieombudsmännen, även kallat Riksdagens Ombudsmän, har inlett en utredning mot Kriminalvården sedan en anhörig till en intagen på ett fängelse har gjort en anmälan.

I sin anmälan beskriver den anhörige, som bor i Säter, hur ett paket skickades till mannen i fängelset lagom till hans födelsedag. Mannen skrev på att posten hade kommit fram, men det dröjde fem dagar innan han fick paketet.

"Ska det behövas så lång tid att få sin post? Och inte nog med det. När han väl fick sitt paket så fattades det saker som låg i förpackningen. Jag hade skickat en hårtrimmer som låg i originalförpackningen, vilken jag hade öppnat och lagt i ett gratulationskort samt två presentkort där man fick välja olika tidningar att prenumerera på. När NN öppnade sitt paket fanns inte presentkorten där, men gratulationskortet låg kvar. Jag undrar nu vart presentkorten har tagit vägen", skriver den anhörige i sin anmälan.

Detta har hänt tidigare, fortsätter den anhörige: "Det här är inte första gången som NN har fått vänta på sina paket, det kan ta 1-1,5 vecka från att han skrivit på att han har fått sin post tills de lämnat ut den. Är det rätt av personalen att hålla grejorna och lämna ut dessa när det passar dem? Jag tycker att det verkar som att det blir dubbla bestraffningar", skriver den anhörige.

Justitieombudsmännen har bett Kriminalvården att yttra sig om detta ärende. Senaste datum för detta svar är 22 februari 2012.

Mer läsning

Annons