Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jerre är knarkpolis i Gambia

/
  • Bagge. Film har varit en av många upplevelser som Jerre Cham uppskattat vid sitt besöäk i Säter. Här vid biomuseets guldbagge.  Foto: Berndt Norberg
  •  Foto: Berndt Norberg
  • Kontroll. Film-, och biomuseet har mycket att erbjuda sina besökare. Här ett kontrollbord för redigering av videfilmer.  Foto: Berndt Norberg
  • Barbro. Jerre Cham i det stora maskinrummet i film-, och biomuseet i Säter. Hans guide under besäket i Sverige har varit Barbro Bergström, chef för Folkets hus och Stefan Lindfors, biomuseet.  Foto: Berndt Norberg

Annons

- Jag är mycket imponerad över vilken resurser polisen har men mest imponerad över den svenska ambulanssjukvården. Den svenska ambulansen har teknik och utrustning som klarar det mesta, säger Jerreh Cham.

Han arbetar som polis i Banjul där han fick jobb direkt efter högskolan. Han är född i SukuTa, där han också bor. Han har ganska nära till jobbet i Banjul.

- Vi har samma problem med narkotika som ni i Sverige.

Jerreh Cham bor hos Barbro Bergström och Stefan Lindfors i Säter. Familjen Bergström/Lindfors är återkommande gäster i Gambia där Barbro med hjälp av pengar från Lottakåren i Säter byggt upp en skola för barn.

Jerre Cham har gjort många studiebesök arrangerade av Barbro och Stefan. Bland annat vid polisens länskommunikatonscentral i Falun. Där fick Jerre se hur polisen jobbar i länet och vilken teknik man använder. Han har också besökt räddningstjänsten i Borlänge och tittat närmare på ambulanssjukvården.

- Jag har också passat på att se många nya filmer i Folkets hus och Biomuseet. Det har varit en upplevelse.

- Jag har haft en underbar tid i Sverige. Här är så rent och fint. Jag vill gärna återkomma och se snö. Det har jag aldrig gjort, säger Jerre Cham, SukuTa, Gambia.

Mer läsning

Annons