Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte oroliga över handeln

/
  • Näringslivsutvecklarna Kjell Bergqvist och Helena Åkerberg Hammarström samt näringslivsutskottets ordförande Lotta Bergstrand (FP) ser positivt på handeln i Säter, trots att flera butiker är på väg att slå igen.

Expert slår snart igen och klädaffären Dress Up ligger ute på Blocket. Men näringslivs- och utvecklingsenheten är inte orolig över handeln i Säter.
– Det är en konstig situation när vi tycker att det känns positivt inom handeln, samtidigt som flera butiker slår igen, säger Lotta Bergstrand (FP).

Annons

Expert kommer att stänga sin butik i Säter i slutet av nästa vecka och Dress Up har nyligen lagts ut på Blocket med förhoppningen att någon annan vill ta över affären, annars kommer lokalen åter att stå tom. Trots detta är näringslivs- och utvecklingsenheten inte orolig över handeln i Säter.

– Vi har inte märkt av någon attitydförändring inom handeln. De som handlar här i Säter upplever att handelsklimatet är trevligt men att vi kanske brister något i själva utbudet. Det här är en konstig situation när vi tycker att det känns positivt inom handeln, samtidigt som flera butiker slår igen, säger Lotta Bergstrand, ordförande i näringslivs- och utvecklingsutskottet.

– Däremot blir ju glappet mellan att en butik slår igen och en annan hinner öppna lite olyckligt. Men vi upplever inte att det finns någon pessimistisk syn på handeln i Säter. Det som vi upplever nu är förhoppningsvis bara ett bakslag under en kort period. Om man ska se något positivt med detta så blir det ju ett par lokaler lediga, vi har ju brist på lokaler i centrala Säter, säger näringslivsutvecklaren Kjell Bergqvist.

Hans kollega Helena Åkerberg Hammarström tycker att det snarare är en positiv känsla inom handeln i Säter.

– För omkring två år sedan var det rejält dystert inom handeln. Om Expert hade slagit igen då hade det känts som rena dödsstöten för handeln, men i dag känns det trots allt som att handeln i Säter är på gång, säger hon.

– Jag tror att IKEA:s etablering i Borlänge även kommer att gynna handeln här i Säter, säger Lotta Bergstrand.

Mer läsning

Annons