Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellägare uppvaktades av kommunen

/
  • Tavlan tillbaka. Tommy Kokkarinen, till vänster, en av Säters stadshotells nya ägare, tillsammans med kommunalrådet Abbe Ronsten med tavlan på Säters stadshotell som nu åter deponeras i hotellet.

Annons

Tommy Kokkarinen, som tillsammans med Åsa Jansson har köpt hotellet, fick ta emot blommor av kommunalrådet Abbe Ronsten. Han fick även tillbaka tavlan på hotellet, målade 1925 av Birger Borgman, som det funnits frågor kring var den var.

Tavlan ägs av Säters kulturnämnd och deponeras nu åter i hotellet. Under en tid har den funnits på kultursekreterare Karin Hästös rum i biblioteket i Säter. När tavlan togs in för att ingå i en utställning om Birger Borgman ville kulturnämnden inte lämna tillbaka den till hotellet med tanke på hur osäkert det tidigare varit med ägare.

Förutom Abbe Ronsten ingick även näringslivsutskottets ordförande Lotta Bergstrand, kulturnämnden ordförande Ann Britt Grünewald, kultursekreterare Karin Hästö och näringslivssekreterare Linda Nilsson i delegationen som uppvaktade hotellets nya ägare.

Den 19 mars öppnar hotellet med dagens lunch och i början av nästa vecka öppnar även hotellverksamheten och helgen därefter à la carten, berättade Tommy Kokkarinen för kommunfolket.

Mer läsning

Annons