Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hennes sajt letar upp bortglömda kändisar

/
  • Jennie Bergström studerade marknadsföring och ekonomi men 2007 tog hon steget över till reklambyråvärlden. Nu sköter hon bland annat planering och delegerar jobb i sin roll som produktionsledare på byrån Gadd.
  • På whathappened.se kan medlemmarna både svara på och ställa frågor om vad som hände sedan.

Har du också undrat vad som hände sedan? ... med TV-kändisarna från förr, nyheterna som aldrig följdes upp eller med idrottsstjärnornas liv efter karriären.
Jennie Bergström från Stora Skedvi är en av alla som funderar. Nu har hon startat tjänsten whathappened.se. Där kan användarna både posta frågor och hjälpa till att svara på andras.

Annons

Enligt whathappened.se fanns det flera exemplar av dockan Televinken. En av dessa marionetter sägs ha levt ett hårt liv, hängandes i en bar i Nacka.

Ett musklick upp går det att läsa om Martin Andersson som hade huvudrollen i TV-serien om Bert. Det visar sig att han i dag är en drygt 30-årig matematiker med en doktorsavhandling på meritlistan.

– Det finns ju massor av människor som sitter på information eller som är benägna att söka efter information, säger Jennie Bergström.

Själv skulle hon till exempel gärna vilja veta vad som hände med personen som spelade rymdvarelsen A.L.F.

Jennie Bergström jobbar som produktionsledare på reklambyrån Gadd i Stockholm. Det var i samband med att hon höll på med internetsidan scoopo.se, vilken samlar jobb inom reklam och media, som hon även byggde whathappened.se ihop med en kollega.

– Jag funderade på sådana frågor, vad som hände med den och den. Det är mycket från ens barndom, men också nyheter som man missat uppföljningen på, säger hon.

whathappened.se har därför olika kategorier, till exempel "kultur & nöje", "samhälle & politik" och "teknologi & vetenskap". Den som vill bli aktiv på sidan behöver registrera sig som medlem. Men den som bara vill titta lite kan göra det anonymt.

Vad händer om det kommer motstridiga uppgifter?

– Det är ju bra om man kan styrka det man påstår med kanske en artikel eller en länk. Men det är också något som kan trigga till att undersöka vidare, det är ju lite av tanken med att vanliga människor ska svara, säger Jennie Bergström.

Mer läsning

Annons