Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han saknar brevlådan där man kan posta från bilen

En brevlåda där man kan lägga på brev direkt när man passerar med bil är en viktig sak om man har svårt att gå enligt Christer Johnson. Men den enda brevlådan som fungerar så i Säter är borta.

Annons

Christer Johnson har haft som vana att svänga in på parkeringen mellan Ica och Lidéns möbler i Säter. Där fanns en brevlåda där man kunde lägga på brev utan att lämna bilen. Men häromdagen var lådan plötsligt borta.

Det finns visserligen andra postlådor i centrala Säter. Utanför Ica, Coop Konsum och Willys. Men för att komma åt dessa måste man parkera och kliva ur bilen. Men Christer Johnson saknar postlådan på parkeringen och tycker att den borde få finnas kvar.

– Den var ju bra på alla sätt. Man kunde snabbt åka runt på parkeringen, veva ner rutan och lägga i.

Det kan kanske verka småaktigt att kräva att man ska få posta brev utan att kliva ur bilen. Men Christer Johnson ser det på ett annat sätt.

– Det är en tillgänglighet i Säter och en bra service. Det är särskilt bra för dem som är handikappade och har ont i benet. De kunde åka förbi här och sköta sin post.

Christer Johnson har haft för vana att posta sina brev direkt från förarsätet i bilen. Men häromdagen var brevlådan borta.

När Postnord tillfrågas om den försvunna brevlådan kommer de dock med ett gott besked. Orsaken till att lådan togs bort var att den hade blivit påkörd och förstörd. En ny låda kommer, enligt Postnord, att sättas upp inom några veckor.

Mer läsning