Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönt för golf i Säter

/
  • Lyser grönt. Gräset lyser grönt och fint på golfbanan i Säter som nu öppnat. Här är det Lars ”Pudas” Nordlander som tränar puttar på den fina banan.
  • Fina banor. Banorna är fina förklarar Jonny Toresson och Lars ”Pudas” Nordlander, två som spelade på Säters golfbana på fredagen.

Annons

- För två år sedan öppnade vi banan 29 april, men förra året dröjde det till 18 maj, berättar Jöran Norman i golfklubben.

Lars "Pudas" Nordlander berättar att på de elva år han varit med i Säter har banan öppnat före sista april bara två gånger tidigare.

Tillsammans med Jonny Toresson började Lars dagen med att finslipa puttarna.

De lyser grönt när man tittar ut över Säters golfbana.

- Det är verkligen en bra start och det ska kunna ge en bra sommar, säger Jöran Norman.

Drivingrangen har varit öppen en tid och där har många tagit tillfället att träna. Redan första öppningsdagen för själva banan var det mycket folk.

Det finns en del nyheter för året i Säters golfklubb. Ny instruktör är John Kvarnström som ansvarar för all utbildning. Han kommer även att finnas en hel del i shopen och kan ge värdefulla råd om utrustning.

Sedan tidigare har Säters golfklubb haft ett samarbete med Hagge golfklubb där medlemmarna med full spelrätt i respektive klubb spelar fritt vardagar på varandras banor. I år har en tredje golfbana och klubb kommit till i samarbetet, Leksand.

Jöran Norman berättar att ett samarbete även inletts med Hedemora. Medlemmar i golfklubben i Hedemora spelar vardagar för specialpris på banan i Säter och medlemmar i Säters golfklubb för specialpris på Hedemoras bana.

- Vi ger ett mervärde för våra medlemmar utan att höja medlemsavgifterna. Man får mycket som medlem i Säters golfklubb, säger Jöran Norman.

Säters golfklubb har fått 100 nya seniormedlemmar under hösten och vintern. Förhoppningen är att kunna få mellan 50 och 100 ytterligare medlemmar.

Förra sommaren avgjordes en tävling ingående i Svenska golfklubbens seniortour herrar 65 år på banan i Säter. Det var ett lyckat arrangemang och touren ville tillbaka till banan i Säter och den 20 juni avgörs årets tävling i touren.

Det är den enda riktiga stortävlingen som arrangeras på banan. I övrigt handlar det om mindre tävlingar.

Mer läsning

Annons