Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratisbuss till sommarnöjen

/
  • Ingen arrangör. Blir det någon sambakarneval i anslutning till triathlontävlingarna i Säter i sommar? Det återstår att se då Säters köpmannaförening har sagt ifrån sig att arrangera karnevalen. Nu söks efter ny arrangör.

Annons

Det är ett besked som kommunalrådet Abbe Ronsten (s) och kommunstyrelsens vice ordförande och tillika ordförande i näringslivs-och turisutskottet, Lotta Bergstrand (fp), ger.

Frågan om bussar till de stora arrangemangen har väckts av både allmänheten och vid frukostträffar med företagare och vid serviceträffar ute i de olika kommundelarna. Det planeras även aktiviteter för ungdomar i anslutning till de stora arrangemangen och även här har frågan om hur ungdomarna ska ta sig till och från Säter kommit upp.

- Detaljerna återkommer vi till. Vi köper ett antal timmar av Swebuss, säger Abbe Ronsten.

Bussarna går in till Säter och tillbaka igen på natten.

- Vid Nostalgihelgen är det också svårt att få tag i parkeringsplatser i Säter, säger Lotta Bergstrand.

Men vad händer med sambakarnevalen på fredagen vid triathlonhelgen? Triathlontävlingar blir det den 30 juni och 1 juli med individuella tävlingar på lördagen med sprintdistans och med stafetter på söndagen. Tävlingscentrum blir vid Prästgärdet.

Under alla år har det på fredagskvällen före triathlontävlingarna arrangerats sambakarneval och andra festligheter i Säters centrum. Karnevalen har arrangerats av Säters köpmannaförening med visst ekonomiskt bidrag från kommunen.

- Köpmannaföreningen har sagt ifrån sig karnevalen. Vi har haft krokar ute efter föreningar eller andra som kan tänkas vilja arrangera karnevalen, men vi har inte fått något napp. Givetvis ger vi ett bidrag till den som vill arrangera karnevalen, säger kommunalrådet Abbe Ronsten (s).

Både han och Lotta Bergstrand hoppas att det finns någon, förening, organisation eller annan konstellation, som vill arrangera karnevalen. Karnevalen och andra arrangemang kring den har genom åren lockat mycket folk och varit en av de stora sommarhändelserna i Säter.

Mer läsning

Annons