Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt när Magnus Carlsson kom på besök

/
  • Efter konserten var kön lång till Magnus Carlsson för en autograf, ett tack eller inköp av signerade julskivor.
  • På varje ort som Änglarnas tid-konserten besöker samarbetar Magnus Carlsson med en lokal kör. I Säter var det Corianderkörebn under ledning av Dan Eiderfors som fått den äran. Tillsammans sjöng de två julsånger, kören framförde också en egen sång.
  • Magnus Carlsson förmedlar värme och glädje under hela konserten. Responsen är omedelbar, publiken jublar och ger stående ovationer när konserten är över. Naturligtvis blir det ett extranummer, O Helga natt fyller kyrkan och försätter alla i den ultimata julstämningen.
  • Tillsammans med Lotta Nilsson, som ingår i turnébandet Easy Kit, framförde Magnus Carlsson ett par duetter, bland annat

Just nu turnerar Magnus Carlsson landet med julkonserten Änglarnas Tid som går för fullsatta hus där den drar fram. I lördags kväll hade turen kommit till Säter som inte utgjorde något undantag. Kyrkan var fylld till sista plats.
När han möter sin publik utstrålar han värme och glädje. Och kärleken är ömsesidig.
– Det här har varit den trevligaste och roligaste konserten på länge. Hela Änglarnas Tid är en rolig turné, men det här toppar det mesta, tackade han Säterpubliken.

Annons

Änglarnas Tid sträcker sig över flera genrer. "När vi närmar oss jul" fick inleda konserten som utan undantag har julen i fokus. Därefter följde bland annat den klassiska julsången från 40-talet "The Little drummer boy" som fått svensk text av Ingela "Pling" Forsman och "It´s the most wonderful time of the year". Lite rockigare blev det med "Rockin´around the Christmas tree". I " Christmas with you" fick publiken lite Barbados och Alcazar i ett och duetten "Undan vinden" i folkton framfördes tillsammans med Lotta Nilsson. Dessutom fick publiken höra tre helt nya julmelodier, signerade Björn Ulvaeus och Benny Andersson.

– Jag är ett Abba-fan, nästan så det går över gränsen, jag samlar på allt, erkänner Magnus och berättar att verkligen saknat en julsång från ABBA att th på konserterna. Att starta en julkonsert den 1 december med "Happy New Year" har inte känts riktigt bra.

Men till sin stora glädje blev han önskan uppfylld lagom till årets turné.

– Jag vet inte riktigt vad som hänt, men nu har Björn och Benny skrivit inte bara en eller två, utan tre julsånger, säger Magnus och sjunger "Merry Christmas my friend" som har sina upphovsmäns omisskänliga sound, samt Arrival, som är en instrumental låt från lp:n med samma namn som släpptes 1977, som fått text. Dessutom framförde bandet en liten instrumental julvisa av Björn & Benny.

Under kvällen visade Magnus Carlsson också att han är så mycket mer än Bardados och Alcazar. När han framförde Ave Maria höll hela kyrkan andäktigt andan och extranumret O helga natt gjorde konserten komplett.

Magnus Carlsson turnerar med Easy Kit som i lördags fick spela på hemmaplan. Kapellmästaren och trummor Mårten Ronsten, från Stora Skedvi men bor i Hedemora, gitarr Thomas Granestad, Borlänge, klaviatur L-O Johansson, Borlänge, bas Nicklas Arn, Solberga och körsångerskan Lotta Nilsson, Borlänge.

På samtliga orter han besöker samarbetar Magnus med en lokal kör. I Säter sjöng han två sånger tillsammans med Corianderkören under ledning av Dan Eiderfors. Kören framförde dessutom en egen julsång.

Mer läsning

Annons