Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler väljer alkoholfritt till jul

/
  • Laila Nilsson, butikschef på Systembolaget i Säter, gläds över att de alkoholfria varorna blir allt populärare.

Löningsfredag dagen före julafton borde innebära rusning på Systembolaget, inför helgerna. Dock inte i Säter.
– Nej den värsta ruschen verkar utebli, säger butikschefen Laila Nilsson, som gläds över att de alkoholfria varorna blir allt populärare.

Annons

Lugnet före stormen verkade råda på Systembolaget i Säter under fredagseftermiddagen. Eller kanske rentav lugnet efter stormen?

– Ja, vi trodde att det skulle bli rusch i dag när det är löningsfredag och allt, men det verkar som att vi fick vår topp i går (torsdag). Folk väntar inte till sista stund med att handla, säger Laila Nilsson.

Det märks ingen speciell trend i det som säljs.

– Nej, det går inte att peka på den eller den drycken. Det är lite av varje. En del glögg, öl och snaps går det åt så klart. Jag tror att folk väljer dryck efter maten och unnar sig lite extra så här års, säger Laila Nilsson.

De alkoholfria varorna har blivit mer och mer populära.

– Ja, den försäljningen har ökat kraftigt. Det har bland annat funnits en julmust som var så god att den gick åt i ett nafs i hela landet. Det känns kul att kunderna även har börjat hitta våra alkoholfria alternativ, säger Laila Nilsson.

Storhandlar folk till julhelgen och nyår samtidigt?

– Ja, det verkar som att många köper mycket på en och samma gång. Men vi har alltid de som kommer i sista stund före nyårsafton. Nackdelen med att handla så sent är att man kanske inte får tag i det man vill ha, säger Laila Nilsson.

Mer läsning

Annons