Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmvisning i biomuseet

/
  • Besök. Något liknande finns inte ens på Filminstitutet, säger Inger Lagerros som besökte film-, och biografmuseet i Säter igår tillsammans med Stig Lundström och Gunilla Bodin. De guidades av Stefan Lindfors.  Foto: Berndt Norberg

Annons

Vid avslutningen medverkar även filmaren Torbjörn Lindqvist som har mycket på sitt filmiska samvete. Då finns chansen att ställa frågor och diskutera film som görs både lokalt och på riksplanet. Fram till dess visas bland annat den kritikerrosade Last King of Scotland, Wild Hogs, La Viere Rose, De andras liv, Direktören för det hele och Death Proof.

Upp i Folkan går Die Hard, Oceans Thirteen, Harry Potter och Fenixorden och Transformers.

För den som vill insupa ett stycke svensk och internationell filmhistoria är välkommen till Film-, och biografmuseet vid Folkets hus. Här finns det mesta i filmhistorien bevarat åt eftervärlden i form av projektorer, kameror, bio, kontrollrum, studio, en del riktigt gamla filmer och tusen andra saker.

- Något liknande finns inte ens på Filminstitutet i Stockholm, säger Inger Lagerros vid Filminstitutets bibliotek.

Hon kom på besök med Stig Lundström och Gunilla Bodin. De fick tillsammans med andra besökare en guidning i filmens och Tv:ns historia av Stefan Lindfors som även visade sekvenser från äldre filmer.

Mer läsning

Annons