Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farlig korsning i Säter

/
  • Farlig korsning. Korsningen Järnvägsgatan/Nämnsbovägen och Verkstadsgatan i Säter är farlig. Det behövs markeringar även på vägen för att bättre uppmärksamma bilister på vad som gäller i korsningen, tycker en Säterbo som vänt sig till tidningen.

Annons

Den farliga korsningen finns på lokalgator intill riksvägen. Här är det en korsning där Verkstadsgatan, Nämsbovägen och Järnvägsgatan möts.

Järnvägsgatan/Nämnsbovägen löper parallellt med riksvägen och korsar Verkstadsgatan, en lång rak gata upp från och till ett villaområde i Nämnsbo.

Trafik som kommer Verkstadsgatan nedför backen på väg mot riksvägen, liksom trafik som in på Verkstadsgatan från riksvägen, har förkörsrätt mot trafik som kommer Järnvägsgatan/Nämnsbovägen.

- Nyligen såg jag hur det kom en fyrhjuling från stadshållet på Järnvägsgatan, med en vuxen och två barn, som korsade Verkstadsgatan utan att stanna. Det hade kunnat gå mycket illa, säger Säterbon.

Både han och andra kan vittna om att det ofta är tveksamheter mellan bilister vem som ska köra först.

Det finns skyltar på Järnvägstan/Nämnsbovägen om lämna företräde, men det borde även finnas en markering på vägen så de som kommer Järnvägatan/Nämnsbovägen lättare observerar att de ska lämna företräda. Lika illa är det även i korsningen vid Expert (Torggatan/Järnvägatan och Östra Långgatan), förklarar Säterbon.

I båda dessa korsningar måste det göras något som bättre uppmärksamma bilister på vad som gäller för att undvika att det blir olyckor, anser Säterbon.

Mer läsning

Annons