Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ditt nästa jobb kan finnas på Facebook

/
  • Så här ser det ut på Säters kommuns Facebooksida, där det går att prenumerera på lediga jobb.

Säter kommun testar ett nytt, och smidigare, sätt att annonsera ut lediga tjänster. Från och med nu går det att prenumerera på lediga jobb via Facebook.
– Jag tycker att det är suveränt bra, säger Marie-Louise Snell från kommunens webbredaktion.

Annons

I december anlitade Säters kommun företaget Aditro Recruit för att publicera sina lediga jobb via företagets kanal "Offentliga Jobb".

– Det sparar tid för oss eftersom vi bara behöver skriva in texten till annonsen en gång och sedan publiceras den i flera kanaler samtidigt. Dessutom kan de sökande söka jobben digitalt, via Offentliga Jobb och det innebär att deras ansökan sparas i ett register, som vi kan använda oss av när det dyker upp andra lediga jobb längre fram, säger Marie-Louise Snell.

Men det finns ytterligare en fördel med de nya publiceringsmöjligheterna.

– Från och med i förra veckan går det att prenumerera på lediga jobb i Säters kommun via Facebook. Och det är dolt för alla, ingen kan se att man söker jobb, eller vilka jobb det handlar om. Vi har tagit det lite lugnare med att gå ut med jobben via Facebook, berättar Marie-Louise Snell.

Tror du att fler kommuner kommer att börja använda detta framöver?

– Ja, absolut. Jag tycker att det här är suveränt bra. Men det kräver givetvis att man är Facebookanvändare. Det här öppnar möjligheten för någon som bor i Stockholm och vill flytta till Dalarna att prenumerera på de lediga jobben och vänta på att "rätt jobb" dyker upp. Man slipper vara lika aktiv som tidigare eftersom det går att ställa in vilken typ av jobb man är intresserad av. I stället dyker alla lediga jobb som man har angett att man är intresserad av upp direkt via ens Facebookkonto, säger Marie-Louise Snell.

Mer läsning

Annons