Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det var helt underbart"

Murat Tas fick äran att servera på Nobelmiddagen för andra året i rad.

Annons

Hur var känslan?

– Helt underbart! Det går inte att beskriva hur häftigt det är att få servera alla dessa kungligheter, ministrar och nobelpristagare i sina fina kläder.

Spillde du något på någon gäst?

– Haha. Nej, jag spillde ingenting. Det gick hur lätt som helst med serveringen. Mycket bättre än i fjol då jag också hade tyngre fat att bära.

Vad var det svåraste?

– Att det blir så tungt och hett när man bär faten med all mat. Man får all ånga i ansiktet och blir svettig, men det måste man försöka sköta på ett snyggt sätt. Dessutom är det en massa sladdar och annat till alla TV-kameror. De syns inte på TV men vi var tvungna att se efter var vi satte fötterna så att vi inte skulle snubbla. Och de hade bjudit in fler gäster i år så det blev trångt för oss som skulle servera.

Är du trött i dag (läs söndag)?

– Jag kom hem väldigt sent och borde vara trött, men jag är rätt pigg och har faktiskt gått till jobbet i dag. Men det gick lättare att bära faten i år, jag kanske har blivit starkare. Fast faten var ju lättare i år. Jag räknade antalet steg som vi tog mellan det att vi fick maten och tills vi skulle servera vid bordet. Men jag tappade räkningen efter 300 steg.

Gick det lättare att servera i år när du visste hur det skulle gå till?

– Ja, jag kunde även hjälpa mina kollegor som stod framför och bakom mig. En av dem tappade ett par tallrikar men jag hade tagit extratallrikar som han kunde ta, så det var aldrig någon som märkte vad som hade hänt.

Blir det fler nobelserveringar?

– Ja, absolut. Jag är helt säker på det. De har redan frågat oss om vi var intresserade av att komma nästa år igen och det vill jag så klart.

Mer läsning

Annons