Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för trädgårdsmässa

/
  • Hoppfulla. Marie Olausson, Trädgård Norr, och Maria Lindgren, initiativtagare till Trädgård Mitt, är hoppfulla inför premiären för den nya stora trädgårdsmässan i Säterdalen som blir kommande lördag och söndag.

Annons

När vi arrangerade Trädgård Norr i Umeå första gången 2003 räknade vi med 80 utställare, det blev 21. Det kom ändå 6 000 besökare så minst lika mycket bör det bli här, förklarar Marie Olausson från Trädgård Norr.

Mässan arrangeras i samarbete med Trädgård Norr.

Till helgens Trädgård Mitt är det 45 utställare anmälda. De kommer från Göteborg i söder till Umeå i norr. Det finns också ett norskt företag med, Nittedal torvtak. Sedan finns också en hel del utställare från både Säters kommun och grannkommuner.

- Det är ett fint område och hög kvalité på mässan, säger Maria Lindgren, som är den som väckte idén om Trädgård Mitt och hon tror på att det kommer mycket besökare.

Maria Lindgren driver företaget PANG och arbetade förra året med marknadsföring av Säterdalen. Hon hade även uppdrag att göra om Trädgård Norrs hemsida och kontakten mellan henne och Marie Olausson ledde fram till att det nu blir stor trädgärdsmässa i Säterdalen.

Vissa utställare behöver stora ytor, det finns ett företag som disponerar 60 kvadratmeter.

Förutom hög kvalité på utställarna erbjuder mässan olika upplevelser. Det blir flera föreläsningar både lördag och söndag i dansrotundan. Bland föreläsarna finns Haralad Kratschmer som föreläser under rubriken "Morgondagens träd—gårdagens vård", Lennart Larsson från Larssons plantskola berättar och svarar på frågor om "Odling och försköning av riddarsporrar", samt Marie Lennestig som föreläsare under rubriken "Linné och medicinen".

Några av föreläsningarna hålls både lördag och söndag.

Det blir en guidad upplevelsevandring på söndag från Säterdalen till Norddalen med kulturella överraskningar i form av musik, konst och poesi och på lördag kväll arrangeras trädgårdsmiddag med dans på Säters stadshotell.

Mer läsning

Annons