Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelentusiaster årets ungdomsledare

/
  • Linda Widén och Lars Svarf från Cykelklubben Natén tilldelas årets ungdomsledarstipendium av kommunalrådet Abbe Ronsten.

I en liten festligare del av KF:s sammanträde delades årets ungdomsledar- och kulturstipendium under trumpetfanfarer. Eldsjälarna Linda Widén och Lars Svarf i Cykelklubben Natén fick ta emot utmärkelsen årets ungdomsledare och dela på stipendiesumman 5 000 kronor.

Annons

Att Säters kommuns kulturstipendium i år går till Rune Stornils, mannen bakom Nostalgidagarna, kan knappast ha undgått någon Säterbo. På tisdagens KF fick han ta emot diplomet och checken på 10 000 kronor ur kulturnämndsordföranden Annbritt Grünewalds hand.

Hon liknade stipendiaten med sin favoritbil röd Mustang-68. Rune Stornils tackade för priset som han ser som injektion för att arbeta vidare med Nostalgidagarna.

Linda Widén och Lars Svarf var glada och överraskade över att CK Natén och den verksamhet de brinner för uppmärksammades på det här viset. Linda leder grupperna av cyklande barn upp till 12 år medan Lars har hand om de äldre ungdomarna.

– Jag ser det som att utmärkelsen går till Natén och ska se till att min del av stipendiet på något sätt går tillbaka till klubben, säger Lars.

Kommunens trotjänare, både förtroendevalda och tjänstemän, fick gå upp på podiet och ta emot minnesgåvor och fanfarer.

Kommunalrådet Abbe Ronsten (S) fick snabbt byta rollen från mottagare av klocka för lång och trogen tjänst till utdelare av ungdomsstipendiet. Abbe har varit förtroendevald i kommunen i 20 år liksom kristdemokraten Margareta Arthursson. Hon är andre vice ordförande i kulturnämnden samt ersättare i KF och barn- och ungdomsnämnden.

Som anställd måste man ha varit kommunen trogen i 25 år innan man blir avtackad.

Inom barn- och ungdomsnämndens verksamheter avtackades Ewa Karls-Elvingsson, Åsa Lindkvist-Pierrou, Inger Linnman, Helena Perers-Järudd, Carina Helen, Åsa Grundström, Torbjörn Vidner, Gun Britt Johansson och Ann-Gerd Örnlind med minnesgåvor.

Bland socialnämndens anställda var det Anette Elfström, Pia Risvall, Lisbeth Andersson, Ing-Britt Nilsson, Birgit Johansson, Gunlög Johansson och Eva Moström som tackades med minnesgåvor för lång och trogen tjänst.

Mer läsning

Annons