Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern går till attack

/
  • Demokrarti. Centern tar till storsläggan när man avfärdar Abbe Ronsten, s, och Lotta Bergstrand, fp, som odemokratiska. I en annons går centern i Säter till massiv attack på kommunledningen.

Annons

- Det här visar snarare på en brist i ledarskap inom centern. Budskapet i annonsen är ogenomtänkt. Det är en allvarlig anklagelse som förs fram i svepande ordalag utan att precisera sig. Det här är oseriöst, säger Abbe Ronsten, s.

Ronsten, s, och kollegan i kommunledningen; Lotta Bergstrand, fp kan inte erinra sig att centerpartisten Karl-Erik Finnäs fört fram kritiken i kommunledningen.

- Det är populistiskt och bidrar inte till den politiska debatten, säger Lotta Bergstrand.

Både Ronsten och Bergstrand är besvikna på att centern vägrar ta debatten i kommunstyreslen.

- Man mörkar sina ståndpunkter fram till kommunfullmäktige. Först då för fram sina ståndpunkter och det bidrar inte till att fördjupa den demokratiska debatten, säger Abbe Ronsten.

Centerns budskap i annonsen är "flummig" och ingenting annat än smutskastning, anser Ronsten och Bergstrand.

Centerns annons finns i senaste numret av Säters annonsblad. Där skriver Centern följande:

"Viktiga frågor i Säters kommun behandlas nu så att den politiska processen inte hinns med eller helt enkelt åsidosätts. Oppositionens förslag röstas ned och återkommer lite senare från majoriteten. Det r väl bra för det viktiga är ju att de genomförs. Problemet är att de demokratiska spelreglerna är satta ur spel."

Tidningen har talat med en lokal centerpolitiker Lars-Erik Larsson, Stora Skedvi. Han ställer sig bakom kritiken i annonsen. Han tycker inte att det är oseriöst att utpeka Abbe Romsten och Lotta Bergstrand som odemokratiska.

- Alla förslag avslås och kommer tillbaka inom tio minuter som majoritetens egna förslag.

Men kan du peka på någon konkret fråga?

- Ja, fritidskonsulenterna. Så sent som i december sa Abbe Ronsten att det inte behövdes någon fritidskonsulent, ändå har vi två stycken idag, säger Lars-Erik Larsson.

En annan fråga rör den planerade förskolan i Mora by, Gustafs där centern vill satsa på miljövänlig uppvärmning med exempelvis flis och solpanel. Den nuvarande kommunledningen har istället valt att satsa på en eldriven värmepump, vilket centern anser inte stämmer med den miljöprofil man eftersträvat.

Mer läsning

Annons